# JC3 FLAGSHIP CONFERENCE 2021 #FinanceForChange

23 to 25 June 2021

**Event Agenda** 

An initiative by:



BANK NEGARA MALAYSIA CENTRAL BANK OF MALAYSIA





Joint Committee on Climate Change

# Day 1: Sustainability as a business strategy for financial institutions (first half)

#### Date: 23 June 2021 (Wednesday)

Time	Duration	Topics				
9.00am	15mins	Context setting: Caring for our planet - Sir David Attenborough, Broadcaster and Naturalist				
9.15am	20mins	Opening keynote - Datuk Nor Shamsiah binti Mohd Yunus, Governor, Bank Negara Malaysia				
9.35am	30mins	Call to action: COP26 and private finance for net zero				
10.05am	45mins	<ul> <li>Panel session: The role of finance</li> <li>Dr. Pakorn Peetathawatchai, President, The Stock Exchange of Thailand</li> <li>Dato' Seri Ir. Dr. Zaini Ujang, Secretary General, Ministry of Environment and Water Malaysia</li> <li>Joanne Lee, Sustainable Finance Specialist, WWF</li> <li>Moderator: Arsalaan Ahmed, CEO, Al Rahji Bank Malaysia</li> </ul>				
10.50am	10mins	Break				
11.00am	30mins	<ul> <li>Fireside chat: Sustainability as a strategy</li> <li>Teoh Su Yin, Senior Independent Director, CIMB Group</li> <li>Shayne Elliot, CEO, ANZ Bank</li> <li>Moderator: Mathew Nelson, Global Climate Change and Sustainability Services Leader, EY</li> </ul>				
11.30am	60mins	<ul> <li>Panel session: Sustainability principles and resources</li> <li>Yuki Yasui, Asia Pacific Region Coordination Manager, UNEP FI</li> <li>Butch Bacani, Programme Leader, Principles for Sustainable Insurance Initiative</li> <li>Matthew McAdam, Director, Asia Pacific, Principles for Responsible Investment</li> <li>Moderator: Adriana Kocornik-Mina, Metrics and Research Senior Manager, Global Alliance for Banking on Values</li> </ul>				
12.30pm	60mins	Lunch				

Continued in page 3 and 4

# Day 1: Sustainability as a business strategy for financial institutions (second half) – Track 1

#### Date: 23 June 2021 (Wednesday)

Time Duration Topics

					Track 1: Risk mitigation ar	nd positive imp	oact finance				
	Inst	itutional banking	Consumer banking			Asset managers			Insurance and Takaful		
1.30pm	60mins	Examining the past, visualising the future – by EY	1.30pm	60mins	Examining the past, visualising the future – by EY	1.30pm	60mins	Examining the past, visualising the future – by EY	1.30pm	60mins	Examining the past, visualising the future – by EY
2.30pm	60 mins	Environmental and social risk management at the transaction level - Ryan Bjorkquist, Director, Environmental and Social Risk Management, Standard Chartered Bank	2.30pm	40mins	Applying sustainability in retail banking	2.30pm	30mins	Resilient and sustainable     portfolios - Marie Gauthier,     Assistant Vice President, Asia     Sustainable Finance, WWF	2.30pm	45mins	Applying sustainability in insurance - Junior Cho, CEO, Zurich General Insurance Malaysia Bhd
			3.10pm	20mins	Leveraging sustainability from Islamic Banking - Mohd Muazzam Mohamed, CEO, Bank Islam Malaysia Bhd	3.00pm	45mins	Operationalising sustainability in operations - Daniel Ng, Investment Manager Asian Equities, Aberdeen Standard Investments			
3.30pm	15mins	Break	3.30pm	15mins	Break	3.45pm	10mins	Break	3.15pm	15mins	Break
3.45pm	60mins	Transaction level case study - Roger Charles , Executive Director, Environmental and Social Risk Management, Standard Chartered Bank	3.45pm	30mins	Sustainability risk in retail banking - David Carlin, TCFD Lead, UNEP FI	3.55pm	60mins	Case study – Louise Kooy- Henckel, Managing Director, Wellington Management	3.30pm	45mins	Understanding sustainability risk – Marcel Omar Papp, Head of Reinsurance, SwissRe
			4.15pm	40mins	Financial inclusion – Antoni Ballabriga, Global Head of Responsible Business, BBVA	4.55pm	30mins	<ul> <li>Sustainable investment: what do your clients actually want?</li> <li>Nicola Stefan Koch, Deputy Head of Retail Investment, The 2° Investing Initiative</li> </ul>	4.15pm	45mins	Value-based intermediation (VBI) for Takaful and its applications – Elmie Aman Najas, Chairman, Malaysian Takaful Association (MTA)
4.45pm	45mins	Sustainable finance opportunities and client engagement - Pierre Rousseau, Strategic Advisor, Sustainable Business, BNP Paribas	4.55pm	15mins	Supporting vulnerable customers – Todd Stevenson, Chief Member Outcomes Officer, Colonial First State (CFS)			(2DII) – Constanze Bayer, Senior Analyst, The 2° Investing Initiative (2DII)	5.00pm	45mins	Sustainable investment
5.30pm	10mins	Wrap up session – Gilles Pascual, Strategy and Transaction Leader, EY	5.10pm	10mins	Wrap up session – Rafe Haneef, CEO of Group Transaction Banking / Group Chief Sustainability Officer, CIMB	5.25pm	10mins	Wrap up session – Angelia Chin- Sharpe, CEO and Country Head, BNP Paribas Asset Management	5.45pm	10mins	Wrap up session – Marcel Omar Papp, Head of Reinsurance, SwissRe
5.40pm	-	End	5.20pm	-	End	5.35pm	-	End	5.55pm	-	End

# Day 1: Sustainability as a business strategy for financial institutions (second half) – Track 2

#### Date: 23 June 2021 (Wednesday)

Time	Duration	Topics					
	Track 2: Supporting the sustainability and climate change agenda						
1.30pm	60mins	Examining the past, visualising the future – by EY					
2.30pm	20mins	Legal and compliance - Why legal and compliance is critical to an organisation's sustainability efforts? – Kala Anandarajah, Partner, Head of Competition & Antitrust and Trade, Rajah & Tann Singapore LLP					
2.50pm	20mins	Building and facilities management - Roles in supporting sustainability – Michael Long, Head of Sustainability, Lendlease Asia					
3.10pm	20mins	Procurement – Roles in supporting sustainability – Fredrik Andersen, Corporations & Supply Chains Lead, CDP					
3.30pm	15mins	Break					
3.45pm	20mins	Human resources – Why HR and people play a significant role in sustainability? – Karlijn van den Berg, Transformation Lead, ABN Amro Bank N.V.					
4.05pm	20mins	Branding, marketing and communications – Roles in supporting sustainability – Juan Aranols, CEO, Nestle Malaysia					
4.25pm	10mins	Wrap up session					
4.35pm	-	End					

### Day 2: JC3 outcomes and implications for financial institutions

#### Date: 24 June 2021 (Thursday)

Time	Duration	Topics	Time	Duration	Topics		
9.00am	15mins	Keynote – Datuk Syed Zaid Albar, Executive Chairman, Securities Commission Malaysia	1.45pm	60mins	<b>Masterclass:</b> Sustainable finance products and innovation – Gilles Pascual, Strategy and Transaction Leader, EY		
9.15am	20mins	Insights: BNM Climate Change and Principles-based Taxonomy: What this means for FIs - Hong Chin Pheng, Deputy Director, Financial Conglomerates Supervision Department, Bank Negara Malaysia	2.45pm	60mins	<ul> <li>Panel session: Sharing experience on sustainable finance product development</li> <li>Tan Ai Chin, Managing Director, Head of Global Investment Banking, OCBC Ban (Malaysia) Berhad</li> <li>Yulanda Chung, Head of Sustainability, DBS Bank</li> <li>Jo Ann Eala, Vice President, Sustainable Energy Finance &amp; Specialized Lending Team, Financial Products &amp; Services Group, Bank of the Philippine Islands</li> <li>Moderator: Mushtaq Kapasi, Managing Director, Chief Representative for Asia Pacific, ICMA</li> </ul>		
9.35am	45mins	<ul> <li>Discussion session: Application and operationalisation of the Taxonomy</li> <li>Tigor M.Siahaan, President and CEO, CIMB Niaga</li> <li>Eqhwan Mokhzanee, CEO, AmIslamic Bank Berhad</li> <li>Moderator: Wei Zhang, Senior Financial Sector Specialist, The World Bank</li> </ul>					
10.20am	30mins	Panel session: Impact of the Taxonomy	3.45pm	15mins	Break		
		<ul> <li>Eugene Wong, CEO, Sustainable Finance Institute Asia Limited</li> <li>Leonard Ariff Bin Abdul Shatar, Group Managing Director, DuoPharma Biotech</li> <li>Moderator: Fraziali Ismail, Assistant Governor, Bank Negara Malaysia</li> </ul>		45mins	<ul> <li>Fireside chat: The national agenda on sustainability</li> <li>Dr. Nagulendran Kangayatkarasu, Deputy Secretary General, Ministry of</li> </ul>		
10.50am	15mins	Break			Environment and Water Malaysia		
11.05am	25mins	<b>Insights and discussion:</b> Changing ESG disclosure requirements in the Malaysian <b>context</b> – Julian M Hashim, CEO, Bursa Malaysia Regulations Sdn Bhd			Moderator: Datin Seri Sunita Rajakumar, Founding Chairperson, Climate Governance Malaysia		
11.30am	45mins	Masterclass: Evolving sustainability risk disclosure and practices – Arina Kok,		30mins	<b>Call to action:</b> The power is in your hands – Lewis Pugh, United Nations Ocean Advocate		
12.15pm	30mins	Director of Climate Change and Sustainability Services, EY         Discussion session: Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)         • Rosemary Bissett, Head of Sustainability Governance and Risk, National		30mins	<b>Closing plenary:</b> Fostering a sustainability landscape in public finance - YBM Datuk Sri Utama Tengku Zafrul bin Tengku Abdul Aziz, Minister of Finance, Ministry of Finance Malaysia		
		<ul> <li>Australia Bank</li> <li>Moderator: Arina Kok, Director of Climate Change and Sustainability Services, EY</li> </ul>	5.45pm	10mins	Wrap up session - Elena Almeida , Prosperity Programme Adviser, British High Commission		
12.45pm	60mins	Lunch	5.55pm	-	End		

# Day 3: Sustainable finance for the private sector

#### Date: 25 June 2021 (Friday)

Time	Duration	Topics			
9.00am	15mins	Keynote – Tan Sri Abdul Wahid Omar, Chairman, Bursa Malaysia			
9.15am	20mins	Call to action: COVID-19 was just the dress rehearsal - Tan Sri Dr. Jemilah Mahmood, Special Advisor on Public Health to the Prime Minister of Malaysia			
9.35am	45mins	<ul> <li>Investor panel session: Sustainability is no longer an option</li> <li>Datuk Seri Amir Hamzah Azizan, CEO, Employees Provident Fund</li> <li>Jenn Hui Tan, Global Head of Stewardship and Sustainable Investing, Fidelity International</li> <li>Tan Sri Azman Mokhtar, Board Member, International Centre for Education in Islamic Finance (INCEIF)</li> <li>Moderator: Salmah Bee Mohd Mydin, Executive Director, Market Development, Securities Commission Malaysia</li> </ul>			
10.20am	10mins	Break			
10.30am	45mins	<ul> <li>Banking panel session: Changing ESG and climate requirements from banks</li> <li>Stuart Milne, CEO, HSBC Malaysia</li> <li>Shahril Azuar Jimin, Chief Sustainability Officer, Maybank</li> <li>Moderator: Helena Fung, Head of Sustainable Investment Asia Pacific, FTSE Russell</li> </ul>			
11.15am	45mins	<ul> <li>Panel session: Leveraging on sustainable finance for green growth</li> <li>Sharif James Zainal Aziz, Head of Group Corporate Sustainability Safety &amp; Sustainability Department, Sime Darby Property Bhd</li> <li>Thomas Tsao, Founding Partner, Gobi Partners</li> <li>Iain Henderson, Managing Director, Asia Pacific Private Credit, ADM Capital</li> <li>Moderator: Dato Rauf Rashid, Country Managing Partner, EY</li> </ul>			
12.00pm	30mins	Call to action: Businesses role in tackling climate change – Maayke-Aimée Damen, Founder, Excess Materials Exchange			
12.30pm	-	End			



In collaboration with:





CIMB SME BANK



**Event partners:** 













FAIR FINANCE ASIA

